Kategorie Produktów

Nasze Produkty

Zegar

Pogoda

Dołącz do nas na Facebooku

Reklama


Home
W ofercie STARLIFE mamy duzo produktów PDF Drukuj Email
środa, 15 stycznia 2014 16:02
Zacznijmy od propozycji dla tych, którzy przed przeziębieniem i grypą nie zdążyli zamknąć drzwi swojego domu.
Gdy poczujesz, że coś cię ?bierze? natychmiast zacznij działać. Rozgrzej organizm zażywając GINGER STAR i weź gorącą kąpiel w BUBLLE STAR. Wzrost ciepłoty ciała  obniży nieznacznie gorączkę, zahamuje rozmnażanie wirusów i powstrzyma chociaż na chwilę rozwój choroby. Zażyj VITAMIN C 1000 lub C-500 STAR (pastylki do ssania), ale w dawce większej niż zazwyczaj. Preparaty z witaminą C uszczelnią naczynia krwionośne i ograniczą zasięg zapalenia i zakażenia. Pomocny będzie ZINC STAR. Cynk działa w organizmie jak policjant kierujący ruchem, nadzoruje pracę systemów enzymatycznych i wspomaga pracę grasicy ? narządu bezpośrednio związanego z odpornością. Aby zatrzymać rozwój choroby, skrócić czas trwania infekcji i złagodzić jej objawy  koniecznie zastosuj przy pierwszych symptomach COLOSTRUM STAR lub BETA GLUCAN STAR. To najszybciej działające suplementy diety, które potrafią rozprawić się z przeziębieniem i grypą w ciągu 24-48 godzin.
COLOSTRUM STAR dostarcza organizmowi gotowych do obrony  przeciwciał i komórek obronnych. Jego stosowanie przypomina taktykę obrony państwa, które korzysta z usług obcego wojska, dlatego produkt ten polecamy również osobom z chorobami autoagresywnymi. BETA GLUCAN STAR z kolei, doda energii i pobudzi do działania makrofagi, potężne komórki obronne, dzięki którym nic co trafia do organizmu nie umknie jego  uwagi, nawet jeżeli jest tak mikroskopijnej wielkości jak wirus.
Atak na organizm
80% infekcji rozpoczyna swój marsz w głąb ciała atakując w pierwszej kolejności błony śluzowe układu oddechowego, pokarmowego i moczowego.  Błony śluzowe  chronione są przez naturalną florę bakteryjną i decydują o tzw. odporności jelitowej. Z funkcją błon śluzowych idealnie współpracuje ACIDOPHILUS STAR. Aby jego działanie było w pełni efektywne, bakterie probiotyczne potrzebują podłoża, by mogły się namnażać, dlatego razem z ACIDOPHILUS STAR należy przyjmować INULIN STAR. W ten sposób możemy łagodzić jelitowe objawy grypy i naprawić szkody kuracji antybiotykowej. Nie zaszkodzi, gdy ich działanie dodatkowo wspomożemy COCONUT OIL STAR i GARLIC & PARSLEY. Nie obawiajcie się, że z powodu nieprzyjemnego zapachu czosnku, inni będą od nas stronić, bo nasz produkt tego nie powoduje. Czosnek nazywany ?rosyjską penicyliną?, nie bez przyczyny działa jak najlepszy antybiotyk i może być alternatywą wobec  wielu leków chemicznych.
Antybiotyki, kiedy i dla kogo?
Wirusowa infekcja może przejść w wymagającą leczenia antybiotykami chorobę bakteryjną. Antybiotyk trzeba brać tylko wtedy, gdy jest on bezwzględnie konieczny.  Błędem jest branie antybiotyku ?na zapas? albo po to, żeby szybko ?postawił nas na nogi?. Błędem jest sięganie po antybiotyk, który pozostał po poprzedniej chorobie lub był przepisany przez lekarza komuś innemu. Pamiętajmy, że każda kuracja antybiotykowa wywołuje skutki uboczne, ponieważ antybiotyki rozprawiają się także z ?dobrymi bakteriami?, które są  dla organizmu niezbędne.
?Na zimne dmuchaj?
Zimno, skwarka, febra ? tak potocznie nazywamy opryszczkę wywołaną przez wirusa Herpes simplex (wywołuje również ospę i półpaśca). Wirus uaktywnia się w momentach osłabienia organizmu chorobą, stresem, a u kobiet w czasie menstruacji. Atakuje głównie skórę i błony śluzowe w okolicy ust i nosa. Drobne bolesne pęcherzyki źle się goją, często pękają i źle wyglądają. To może pomóc. Kiedy tylko opryszczka da o sobie znać użyj EFFECTIVE STAR w celu dezynfekcji, złagodzenia swędzenia i bólu. Możesz wykorzystać VITAMIN C 1000, rozkruszyć tabletkę, wymieszać z EFFECTIVE STAR i zrobić kojący okład. Namnażanie wirusa może powstrzymać przyjmowanie kapsułek z L-LYSINE 500, PAU D?ARCO ? oraz SELENIUM STAR


KONSULTANT Starlife
mgr GRAŻYNA CIEŚLIK
 
Jesienno - Zimowa odpornosc PDF Drukuj Email
środa, 15 stycznia 2014 15:43
ODPORNOŚĆ
Jesień i zima to trudny sprawdzian dla naszego zdrowia, a szczególnie dla układu odporności. Nie dziwi zatem fakt, że temat odporności, jak bumerang powraca wraz z pierwszym przeziębieniem. Mimo corocznych doświadczeń, wciąż brakuje nam wyobraźni i przezorności, aby przygotować organizm do ekstremalnych warunków, jakie panować będą w okresie kilku najchłodniejszych miesięcy w roku.
Co zrobić, aby uniknąć sezonowych problemów ze zdrowiem, by przeziębienie i grypa nie zaskoczyły nas tak jak ?zima zaskakuje drogowców??
O czym powinieneś wiedzieć!
Przez kilka najbliższych miesięcy, media będą nas straszyć pandemiami grypy i namawiać do szczepień. Wobec nachalnie szerzonych i często nie do końca prawdziwych informacji, jakie będą do nas docierać, dobrze jest wyrobić sobie własny pogląd na temat realnych zagrożeń sezonowych.
Jak to jest z tą grypą?
Na grypę chorujemy wielokrotnie, a mimo to nie uzyskujemy trwałej odporności, jak bywa w przypadku innych chorób zakaźnych. Grypa wciąż pozostaje groźna, bo wirus, który ją wywołuje jest zmienny (mutuje). Co jakiś czas atakuje z niezwykłą zjadliwością, wywołując lokalne epidemie i światowe pandemie. Pojawia się znienacka i potrafi nas dosłownie ?zwalić z nóg?. Typowym objawom wysokiej gorączki, bólom głowy, stawów i mięśni towarzyszą często nudności, wymioty i biegunki. Przy obniżonej odporności i niedożywieniu, grypa może wywołać liczne powikłania np.: zapalenie płuc, ucha, zatok, mięśnia sercowego, opon mózgowo-rdzeniowych.
Grypa bywa groźna dla  osób o zwiększonym ryzyku zachorowań: dzieci, osób starszych i przewlekle chorych. Odporność przeciw grypie jest krótkotrwała i nawet, jeśli nasz organizm zbudował obronę immunologiczną przeciwko jednemu typowi wirusa, nie znaczy to, że w przyszłości jesteśmy dostatecznie chronieni przed grypą. Gdy grypa zaatakuje, nie mamy 100% sposobów, by bronić się w trakcie infekcji. Antybiotyki na grypę nie działają, a użycie innych środków jest utrudnione, co wynika z ?osobowości? wirusa.
Wirusy nie posiadają samodzielności metabolicznej, nie syntetyzują białek, nie wytwarzają związków energetycznych. Wirusy to bezwzględne pasożyty, które mogą namnażać się tylko wewnątrz żywych komórek gospodarza (zwierząt i ludzi). Przypisywanie im zatem cech ?żywego i myślącego organizmu? jest wręcz niedorzeczne!!! W przypadku zakażenia wirusowego leczenie jest trudne i zwykle ogranicza się do łagodzenia objawów, bo nie istnieją leki, które mogłyby selektywnie zabijać wirusa nie uszkadzając komórek, w których wirus pasożytuje. Grypie lepiej wiec zapobiegać, bo leczyć ją specjalnie nie ma czym.
CZY SZCZEPIONKA PRZECHYTRZY GRYPĘ?
W przypadku zmienności wirusa grypy, szczepionki są jak sezonowa moda. Mogą osłabić naturalną zdolność organizmu do rozpoznawania i obrony. Mimo szczepienia przeciw grypie, możemy złapać inne infekcje górnych dróg oddechowych, dlatego decyzję o szczepieniu trzeba dokładnie przemyśleć.
Co nas ochroni?
Przed bakteriami i wirusami chroni nas układ odporności, a jego sprawność zależy min. od trybu życia. Po pierwsze, należy ubierać się stosownie do pogody, pamiętać o aktywności fizycznej i dobrze się wysypiać. Po drugie trzeba więcej uwagi poświęcić diecie, by kolejnego sezonu nie rozpocząć od ? odchudzania. Po trzecie i najważniejsze umiejętnie to korzystać z dobrodziejstw suplementów diety.

KONSULTANT Starlife
mgr GRAŻYNA CIEŚLIK
 
Dbaj o Zdrowie stosujac suplementacje PDF Drukuj Email
środa, 18 września 2013 13:49

Kiedy już ktoś decyduje się na użycie dowolnej diety, z pewnością bardzo zależy mu, aby była ona jak najskuteczniejsza, zaś jej działanie pozostawiło po sobie długotrwały ślad w jego organizmie. Jednym ze sposobów na zwiększenie i wzmocnienie tego działania jest zastosowanie Suplementów diety,
które w różnych formach dostępne są na rynku. Krótko mówiąc, suplement jest to składnik diety, stanowiący jej uzupełnienie i pozwalający na uzyskanie jeszcze większych i lepszych efektów z jej stosowania. Ich używanie może przynieść bardzo dobre wyniki,trzeba jednak pamiętać, że niewłaściwie użyte mogą oddziaływać negatywnie na nasz organizm.
Wielu ludzi stosuje je w szkodliwych ilościach sądząc przy tym, że to jeszcze bardziej zwiększy ich działanie.....
Suplementy diety powinny być stosowane z rozwagą i ostrożnością, to wtedy bardzo nam pomogą ,a nie zaszkodzą w naszym leczeniu i profilaktyce.

Cierpisz na jakieś schorzenia -wspomóż organizm ,abyś z wakacyjnego wypoczynku skorzystał w całej pełni!

Zapraszam do współpracy lub zakupów w Korporacji Starlife i chętnie nawiążę kontakt z osobami dbającymi o swoje zdrowie

poprzez dobre odżywianie i suplementację!!!

Zakup produktów-TEL; 602 395 877 Lub e'mail; Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.


ZaPRaSzam do ZaKupów....

 
Aspiryna chroni przed rakiem jelita grubego PDF Drukuj Email
środa, 18 września 2013 13:37

Pierwsze wzmianki o tym, że aspiryna może mieć działanie przeciwnowotworowe, pojawiły się w literaturze naukowej już ponad 20 lat temu. Wiele późniejszych prac potwierdzało te przypuszczenia, jednak rzadko były to badania oparte na obserwacjach wieloletnich.

Zespół naukowców z Harvard Medical School w Bostonie przeanalizował ostatnio dane prawie 40 tys. kobiet w wieku powyżej 44 lat, które brały udział w badaniu Women?s Health Study (WHS).


Badanie WHS trwało od 1994 do 2004 r. Uczestniczki przydzielono losowo do jednej z dwóch grup. Kobiety w grupie 1. co drugi dzień przyjmowały 100 mg aspiryny, natomiast w grupie 2. ? identycznie wyglądające placebo.
Przez cały okres trwania badania, uczestniczki zobowiązane były do wypełniania (co 6?12 miesięcy) obszernej ankiety dotyczącej m.in. przestrzegania reżimu przyjmowania leku, działań niepożądanych oraz występowania czynników ryzyka chorób układu krążenia i nowotworów.
W czasie 10 lat trwania badania na nowotwory zachorowało 5071 uczestniczek (2070 na raka piersi, 451 na raka jelita, 431 na raka płuc).

Okazało się, że przyjmowanie 100 mg aspiryny co drugi dzień nie zwiększa ryzyka wystąpienia raka płuc i raka piersi ? w obu badanych grupach było ono jednakowe.
W grupie przyjmującej aspirynę zaobserwowano natomiast niższe (o 20 proc.) ryzyko zachorowania na raka jelita grubego, pomimo większego (o 14 proc.) występowania krwawień z przewodu pokarmowego oraz wrzodow trawiennych (o 17 proc.).


Źródło: Ann Intern Med.
Tekst: Tomasz Kobosz

 
Zdrowa dieta związana z niższym ryzykiem raka trzustki PDF Drukuj Email
środa, 18 września 2013 13:28
Osoby, które zdrowo się odżywiają, są mniej narażone na raka trzustki ? wynika z pracy, którą publikuje pismo "Journal of the National Cancer Institute".

Naukowcy pod kierunkiem dr Hannah Arem z National Institutes of Health w Bethesda (Maryland, USA) doszli do takich wniosków po przeanalizowaniu danych zebranych wśród ponad 500 tys. osób w wieku 50-71 lat. Wszyscy wypełniali kwestionariusze dotyczące częstości spożywania różnych pokarmów. Odnosząc te informacje do tzw. Zaleceń dietetycznych dla Amerykanów z 2005 r. (2005 Dietary Guidelines for Americans), opracowanych przez Departament Zdrowia i Opieki Społecznej Stanów Zjednoczonych, badacze przyznali każdej osobie punkty za diete.

Rekomendacje te są opracowywane na bazie dowodów naukowych i mają służyć promowaniu zdrowego odżywiania i aktywności fizycznej, jak najlepszych sposobów na zapobieganie różnym schorzeniom, w tym chorobom układu krążenia, nadciśnieniu tętniczemu, osteoporozie i innym. W skrócie zalecają one spożywanie jak najbardziej urozmaiconych produktów żywnościowych, z naciskiem na ograniczenie konsumpcji nasyconych kwasów tłuszczowych (głównie tłuszcze zwierzęce), cholesterolu i tłuszczów trans (z utwardzanych tłuszczów roślinnych, jak margaryny i masło roślinne; tłuszcze te są wykorzystywane w przemyśle spożywczym przy produkcji słodyczy, chipsów i innej przetworzonej żywności), cukrów prostych, soli oraz alkoholu.

W okresie badań zdiagnozowano blisko 2,4 tys. nowych zachorowań na raka trzustki.

Jak obliczyli naukowcy, osoby, które uzyskały najwięcej punktów za zdrowe odżywianie, miały o 15 proc. niższe ryzyko zachorowania na ten nowotwór złośliwy w porównaniu z tymi, którzy mieli najniższą punktację.

Zależność była silniejsza dla panów z nadwagą lub otyłością niż dla mężczyzn o wadze prawidłowej, ale w przypadku kobiet masa ciała nie miała wpływu na wyniki.

Zdaniem autorów pracy badania te wspierają hipotezę, że dieta dobrej jakości może odgrywać rolę w redukcji ryzyka raka trzustki. Niezbędne są jednak dalsze badania, które pozwolą to zweryfikować.

Naukowcy podkreślają, że uwzględnili w analizie znane czynniki ryzyka raka trzustki, jak palenie papierosów i cukrzyca, ale nie zebrali danych na temat wszystkich wskaźników zdrowotnych, które mogły wpłynąć na obniżenie prawdopodobieństwa zachorowania na ten nowotwór.
Rak trzustki jest uważany za jeden z najgroźniejszych nowotworów złośliwych, głównie dlatego że długo nie daje objawów i jest bardzo często wykrywany w zaawansowanych stadiach rozwoju, gdy możliwości skutecznej terapii są niewielkie. Szacuje się, że niecałe 5 proc. chorych na raka trzustki przeżywa pięć lat od diagnozy (jest to popularna miara skutecznosci leczenia nowotworów).
Jak wynika z danych Krajowego Rejestru Nowotworów, w Polsce w 2010 r. na raka trzustki zachorowało ponad 3,2 tys. osób i odnotowano ponad 4,5 tys. zgonów z jego powodu. Eksperci podkreślają, że te rozbieżności mogą wynikać np. z tego, że w niektórych regionach występowanie różnych nowotworów jest niedoszacowane. (PAP)

 
<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 5 z 18