Kategorie Produktów

Nasze Produkty

62.00 zł


78.00 zł


101.00 zł


200.00 zł


112.00 zł


Zegar

Pogoda

Dołącz do nas na Facebooku

Reklama


Home
Zdrowie na pierwszym miejscu PDF Drukuj Email
niedziela, 30 października 2011 23:15

Dzisiaj nie trzeba już nikogo przekonywać o konieczności stosowania suplementów,

Nasza żywność często nie zawiera wszystkich potrzebnych organizmowi składników,

W naszej żywności występują nagminnie substancje szkodliwe dla naszego organizmu-

- sztuczne barwniki, ulepszacze, spulchniacze, zanieczyszczenia i konserwanty.

Przemysł spożywczy bardziej myśli o przedłużeniu daty ważności produktów niż o naszym zdrowiu.

Niedoskonała żywność powoduje, że nasz system odporności jest słaby, że podatni jesteśmy

na infekcje i na zwiększenie wagi naszego ciała, na zaburzenia pracy układu trawiennego, odczuwamy notoryczne przemęczenie.

Każdy z nas przykłada dużą wagę do przygotowywanych posiłków, ale czy wiemy gdzie rosły przygotowywane przez nas warzywa i owoce? Z jakiej hodowli pochodzi kupowane przez nas mięso i jajka? Z jakich produktów przygotowano chleb? Ile zbędnych składników znajduje się w spożywanej przez nas żywności?

Czy znamy produkty oczyszczające nasz organizm?

Ile jest takich produktów na naszym rynku?

Gdzie kupić produkty oczyszczające nasz organizm?

Zadzwoń tel: 724 200 030

Napisz:  e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

 
Nasze zdrowie PDF Drukuj Email
niedziela, 30 października 2011 23:07

W ZASADZIE DELEGOWAĆ  MOŻEMY  WSZYSTKO CZYM SIĘ ZAJMUJEMY-

-SAMI ZAJĄĆ SIĘ MUSIMY MYŚLENIEM

I NASZYM ZDROWIEM,

KTÓRE ZAWSZE BYŁO, JEST I BĘDZIE SPRAWĄ PRIORYTETOWĄ!

Suplementy diety są świetnym dodatkiem do naszego codziennego pożywienia.

Uzupełniają naszą dietę w witaminy, mikroelementy, naturalne składniki roślinne

poprawiające i wspomagające naszą odporność, proces trawienia i wchłaniania, poprawiające nasze samopoczucie. Suplementy diety mogą być pomocne w czasie zrzucania zbędnych kilogramów, oczyszczania organizmu, utrzymania prawidłowego poziomu cukru we krwi, w utrzymaniu naszego ciała w fizjologicznej równowadze i w wielu innych procesach.

 

Szukasz suplementu diety dla siebie?

Zadzwoń tel: 724 200 030

Napisz:  e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

 
Jak pokonać zły cholesterol? PDF Drukuj Email
Wpisany przez Patryk   
czwartek, 22 września 2011 15:15

Niszcząca siła złego cholesterolu
Cholesterol jest substancją tłuszczową pełniącą w organizmie szereg ważnych funkcji (buduje ściany komórek, wytwarza hormony, m. in. hormony kory nadnerczy i hormony płciowe). Jest nierozpuszczalny w wodzie, dlatego krąży we krwi w postaci związanej z lipoproteinami o wysokiej gęstości (HDL ? zwany dobrym cholesterolem) oraz niskiej gęstości (LDL ? zwany złym cholesterolem). Lipoproteiny HDL przenoszą nadmiar cholesterolu do wątroby. Warto zaznaczyć, że cholesterol jest również wytwarzany w jelitach, wątrobie i skórze.

 

W stanach patologicznych stężenie złego cholesterolu może wzrastać, a nadmiar nie jest wystarczająco szybko usuwany z organizmu, co przyczynia się do tworzenia złogów na ścianach tętnic. Złogi z czasem ulegają pogrubieniu i zwapnieniu, co ogranicza przepływ krwi i powoduje niedotlenienie ważnych narządów. Taka sytuacja może dotyczyć każdej tętnicy, najgorzej jednak jeżeli dotyczy to tętnicy serca, mózgu i nerek. Dla przykładu: zakrzep tętnicy wieńcowej doprowadzić może do zawału serca.

Zmiana nawyków żywieniowych ? klucz do sukcesu
Zmiana nawyków żywieniowych to podstawa walki z nadmiarem cholesterolu. Najistotniejszy wpływ ma ograniczenie ilości produktów bogatych w nasycone kwasy tłuszczowe i cholesterol tj. tłuste mięso i wędliny, smalec, słoninę, masło, podroby, śmietana, sery żółte, żółtka jaja, tłuste mleko i przetwory mleczne.

Równie ważne jest ograniczenie w diecie izomerów trans nienasyconych kwasów tłuszczowych. Występują one naturalnie w mleku, maśle, serach, wołowinie i baraninie. Jednakże w diecie człowieka zdecydowana większość tych izomerów pochodzi z uwodornionych tłuszczów roślinnych. Z tego względu wystrzegać powinna się Pani spożywania niskiej jakości margaryn, wyrobów cukierniczych, przekąsek typu krakersy, herbatniki, chipsy, żywności "fast-food? i smażonej na głębokim tłuszczu.

Obniżenie poziomu złego cholesterolu, a podwyższenie cholesterolu dobrego osiągnie Pani wprowadzając do codziennych posiłków bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe oleje roślinne i oliwę z oliwek, a także migdały, orzechy arachidowe, pistacjowe, laskowe. Dużą rolę odgrywa błonnik pokarmowy, który obniża poziom złego cholesterolu. Odnaleźć go można w owocach, warzywach, pełnoziarnistym pieczywie, kaszach, brązowym ryżu, orzechach. Warto wspomnieć w tym momencie, że duży udział łatwoprzyswajalnych węglowodanów tj. sacharoza, laktoza, fruktoza powoduje zmniejszenie podaży dobrego cholesterolu we krwi.

W ostatnich czasach sporo mówi się o korzystnym wpływie fitosteroli roślinnych na uzyskanie korzystnego poziomu cholesterolu. Powinny one pochodzić z naturalnych źródeł, tj. nasiona, orzechy, niskoprzetworzone produkty zbożowe.

Jeżeli chodzi potrawy sprzyjające obniżeniu cholesterolu we krwi, może Pani dowolnie zestawiać dania, wybierając powyżej wymienione produkty zalecane, a ograniczając zakazane.

kobieta.pl

Poprawiony: czwartek, 22 września 2011 16:09
 
Serce w Twoich rękach PDF Drukuj Email
Wpisany przez Patryk   
czwartek, 22 września 2011 15:07

 

W dzisiejszych czasach choroby układu sercowo-naczyniowego (w tym udary mózgu) są najczęstszą przyczyną śmierci. Szacunki Światowej Federacja Serca* przerażają: najnowsze badania wskazują, że co roku problemy z sercem i wynikające z nich powikłania pozbawiają życia ponad 17 mln. ludzi (głównie mieszkańców państw o niskich i średnich dochodach). Do 2030 roku liczba ofiar śmiertelnych wzrośnie do 23,6 milionów! Płeć nie gra tu żadnej roli ? niemal w takim samym stopniu zagrożone są kobiety i mężczyźni.

Najbardziej szokujący jest fakt, że sami wybieramy sobie taki los. Przestrzegając żelaznych zasad zdrowego stylu życia znakomita większość z nas jest w stanie utrzymać serce w dobrej kondycji do późnej starości.Pierwszym i najważniejszym krokiem, jaki musimy zrobić, jest wyeliminowanie, lub chociaż zmniejszenie, podstawowych czynników ryzyka. Należą do nich:


  • wysokie ciśnienie krwi,
  • wysoki poziom cholesterolu i glukozy we krwi,
  • nadużywanie tytoniu,
  • dieta uboga w owoce i warzywa,
  • nadwaga i otyłość,
  • brak ruchu.

 

Zapraszam do współpracy lub zakupów w Korporacji Starlife i chętnie nawiążę kontakt z osobami dbającymi o swoje zdrowie poprzez dobre odżywianie i suplementację!!

Poprawiony: czwartek, 22 września 2011 15:11
 
Kaszel to nie powód, by brać antybiotyk PDF Drukuj Email
Wpisany przez Patryk   
poniedziałek, 11 lipca 2011 14:31

Wbrew często spotykanym opiniom, antybiotyki niewiele pomagają na kaszel połączony z odkrztuszaniem zabarwionej wydzieliny - informuje "European Respiratory Journal".
Ostry kaszel to częsty powód wizyty u lekarza. Wiele osób oczekuje, że dostaną antybiotyk i wszystko będzie dobrze. Uważa się przy tym, że odkrztuszanie zabarwionej wydzieliny świadczy o zakażeniu bakteryjnym.

 

Zespół prof. Chrisa Butlera z Cardiff University przeprowadził badania ankietowe dotyczące 3000 dorosłych pacjentów z 13 krajów Europy. Okazało się, że tym, którzy odkrztuszali zabarwioną na zielono lub żółto wdzielinę lekarze częściej przepisywali antybiotyki. Jednak antybiotyki wcale znacząco nie przyspieszały wyzdrowienia - różnica pomiędzy leczonymi antybiotykami a tymi, którym ich nie podawano wynosiła mniej niż pół punktu procentowego na skali nasilenia objawów.
Jak wyjaśnia prof. Butler, u zdrowego dorosłego ostry kaszel sam wygasa bez pomocy antybiotyków. Inni specjaliści przypominają, że utrzymujący się tygodniami kaszel może być objawem poważnej choroby, na przykład gruźlicy czy raka płuca.

Nadużywanie antybiotyków prowadzi do powstawania odpornych na ich działanie szczepów bakterii, co w przyszłości może uniemożliwić leczenie antybiotykami osób, które naprawdę będą tego potrzebowały. (PAP)

Poprawiony: poniedziałek, 11 lipca 2011 14:56
 
<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 9 z 18