Kategorie Produktów

Nasze Produkty

90.00 zł


112.00 zł


118.00 zł


84.00 zł


101.00 zł


Zegar

@Partner merytoryczny@

 

 

Pogoda

Dołącz do nas na Facebooku

Reklama


Home ^Porady>Artykuły^
Porady>Artykuły
PRZEJEDZENIE, NIESTRAWNOŚĆ, WZDĘCIA PDF Drukuj Email
Wpisany przez @MaRkO@   
niedziela, 07 września 2014 16:06

Tradycyjne polskie potrawy  są poważnym wyzwaniem dla wątroby i żołądka, które nie przyzwyczajone do dużej ilości tłustych i ciężkostrawnych dań, nie zawsze radzą sobie z ich trawieniem. Aby jelita nie przysporzyły nam problemów, nie zapomnijcie o codziennej porcji błonnika PSYLLIUM STAR i ACIDOPHILUS STAR. Dla wspomagania funkcji wątroby dobrze mieć pod ręką coś co dobrze jej służy. My polecamy sprawdzone w działaniu: SILYMARIN STAR, PROTECT LIVER i ALPHA LIPOIC STAR.

 

Reakcje układu pokarmowego na jedzenie jest sprawą indywidualną. Nie tylko ilość jedzenia, ale także jego jakość może być powodem żołądkowych i jelitowych sensacji. Częstą praktyką w wielu domach jest przygotowywanie zapasu jedzenia na kilka dni. Gdy lodówka jest za mała, by pomieścić smakołyki, jedzenie wystawiane jest np. na balkon. Nie jest to najlepszy pomysł. Jeśli na zewnątrz jest za zimno, jedzenie zamarza, gdy za ciepło - psuje się i zatrucie pokarmowe gotowe. Jeśli coś

po Świętach zostanie, co nie najlepiej wygląda lub smakuje, lepiej tego nie jedz!!!

Osoby, które cierpią z powodu dolegliwości pęcherzyka żółciowego muszą uważać na potrawy smażone, tłuste i ciężko strawne. W problemach kamicy żółciowej, dyskinezie dróg żółciowych lub po usunięciu pęcherzyka żółciowego, proponujemy przyjąć: CURCUMA LONGA STAR, STINGING NETTLE STAR, SILYMARIN STAR. Osoby z chorobą wrzodową żołądka powinny ograniczyć przede wszystkim: słodycze, alkohol, kawę, napoje gazowane, papierosy i mięć pod ręką: ACIDOPHILUS STAR, PAPAYA ENZYME STAR, ALOE STAR, GINGER STAR. Kiedy pojawi się zgaga lub uczucie ciężkości w żołądku, ratunkiem będzie łyk EFFECTIVE STAR. Wszystkim diabetykom, którzy powinni trzymać się z daleka od słodyczy polecamy: PAPAYA ENZYME STAR, CINNAMON STAR, GARCINIA STAR i RED CLOVER. Dla lepszego trawienia, zamiast napojów gazowanych pijemy między posiłkami naszą, wyjątkową i zdrową herbatę GOLDEN TEA STAR.


KONSULTANT Starlife
mgr GRAŻYNA CIEŚLIK
 
Pizza z cukinią PDF Drukuj Email
Wpisany przez Patryk   
wtorek, 23 sierpnia 2011 14:20

Składniki na 2 średnie pizze:

*300g mąki pszennej
*20g drożdży
*180 ml wody
*1 łyżeczka cukru
*1/2 łyżeczki soli
*2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine

dodatki:

przecier pomidorowy, świeże pomidory, cukinia, czarne oliwki, ser feta, mozarella, oregano i świeża bazylia

Przygotowanie:

Drożdże rozpuścić w 1/2 szklanki ciepłej wody, z łyżeczką cukru. Odstawić na kilka minut, aż drożdże zaczną się pienić. Do misy wsypać mąkę, dodać sól, oliwę, zaczyn z drożdży i pozostałą wodę (można dodawać ją stopniowo). Wyrobić ciasto, a następnie przykryć je ściereczką i odstawić na 45 min., by podrosło. Po tym czasie ciasto jeszcze raz wyrobić 2-3 minuty. Rozwałkować, przełożyć na wysmarowaną oliwą blaszkę o znów ostawić na 15 minut do podrośnięcia. Gdy będzie już gotowe, wylać na nie przecier pomidorowy, porozkładać wszystkie składniki, posypać oregano. Wstawić do nagrzanego do 250 st. piekarnika i piec 10-12 minut. Posypać świeżą bazylią.

 
Faszerowane pomidory PDF Drukuj Email
Wpisany przez Patryk   
poniedziałek, 22 sierpnia 2011 15:23

Składniki:

*5 pomidorów
*200g białego ryżu
*zioła: oregano, tymianek, mięta
*sól, pieprz, skórka z cytryny
*cebula
*oliwa
*młode ziemniaki
*schab wieprzowy
*przyprawa do wieprzowiny

Przygotowanie:

Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Pomidory kroimy w 1/3 ich wysokości, wydrążamy środek, a następnie go siekamy i mieszamy z suchym ryżem, cebulą, ziołami i przyprawami. Nakładamy tak powstały farsz do pomidorów, przykrywamy pozostałym kawałkiem. Układamy warzywa w naczyniu żaroodpornym, polewamy oliwą. Pomiędzy pomidory wtykamy surowe, obrane, młode ziemniaki. Nalewamy wodę do naczynia, do 1/3 wysokości pomidorów. Posypujemy wszystko solą i pieprzem. Zapiekamy, aż ryż spęcznieje. W tym czasie przygotowujemy schab. Pokrojony na porcje, doprawiamy przyprawą i grillujemy lub smażymy na patelni. Podajemy z upieczonymi pomidorami i ziemniakami.

 
Mokry sernik z kokosem... PDF Drukuj Email
czwartek, 23 grudnia 2010 18:24

Ciasto:
?30dkg mąki, 15dkg cukru, 15dkg margaryny palmy,
?1 jajko, 1 żółtko, 1łyżeczka proszku
Masa serowa:
?1 kg sera zmielonego dwa razy, 35dkg cukru, 2 jajka, 3 żółtka,
?pół szklanki oliwy, 1 paczka cukru waniliowego, 2szklanki mleka,
?2 budynie waniliowe, skórka pomarańczowa, 100gr rodzynek, kokos...

Etapy przygotowania:
1.    Składniki na ciasto zagnieść. Wysmarowć blaszkę (lub tortownice o srednicy 28cm) tłuszczem i wysypać bułka tartą. Wylepić ciasto na blache. Nagrzać piekarnik do 170 stopni.
2.    Masa serowa: cukier, jajka, zółtka i cukier waniliowy ubić mikserem. Dodać oliwę zamieszać. Do masy dodawać stopniowo przemielony ser i dalej ubjać. Budynie wymieszać z 2 szklankami mleka i powoli wlewać do masy serowej. Całość mieszać łyżką ponieważ masa jest dość rzadka. Wsypać rodzynki i 2 łyzki skórki z pomarańczy. Wylać na ciasto.
3.    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec całą godzinę nie zaglądając do piekarnika!! Cztery białka które nam zostały ubić, wsypać 4 łyżki cukru, dalej ubijać aż cukier sie rozpuści. Wsypać 10dkg kokosu lekko zamieszać. Po godzinie pieczenia sernika wyjąć i posmarować go pianą z kokosem. I jeszcze raz wstawić na 15 minut skracając temperaturę pieczenia do 160 stopni.
4.    Ciasto jest bardzo smaczne i mokre. Piekę go zawsze na wielkie okazje. Robi furorę u moich znajomych. Polecam wszystkim i życzę smacznego zdrowe-życie.vot.pl!

 
Karp zapiekany z pieczarkami ... PDF Drukuj Email
Wpisany przez @MaRkO@   
poniedziałek, 13 grudnia 2010 17:47

Składniki:
-1,5 kg sprawionego karpia (bez głów i ości)
-sok z cytryny
-sól, pieprz
-20 dag pieczarek
-10 dag masła
-2 jajka
-1/2 szklanki mąki
-łyżeczka słodkiej papryki w proszku
-4 łyżki oleju

Etapy przygotowania:

1.Rybę pokrój na 8 kawałków, oczyść przynajmniej z najgrubszych ości. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Przykryj folią aluminiową i odstaw do lodówki. Pieczarki oczyść. Podsmaż na łyżce masła. Oprósz solą i pieprzem. Zdejmij z patelni. Rybę wyjmij, dokładnie osusz. Każdy kawałek zanurz w roztrzepanych jajkach, mące wymieszanej z papryką. Smaż na rumiano z obu stron na reszcie masła rozgrzanego z olejem. Przed podaniem ułóż usmażoną rybę w naczyniu żaroodpornym. Obłóż podsmażonymi pieczarkami i wiórkami zimnego masła, zapiekaj ok. 15 min.

Smacznego życzy zdrowe-zycie.vot.pl


 
Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami PDF Drukuj Email
Wpisany przez @MaRkO@   
poniedziałek, 13 grudnia 2010 17:34

Przygotowanie: 55 min.

Kaloryczność: 240 kcal/porcja

Składniki na 6 porcji

? 10 dag suszonych grzybów
? 8 dag drożdży
? łyżka cukru
? 100 ml mleka
? 50 dag mąki
? 5 łyżek śmietany
? żółtko
? 60 dag kiszonej kapusty
? sól
? 3 cebule
? gałka muszkatołowa
? 2 jajka
? tarta bułka, pieprz

Etapy przygotowania

1.

Namoczone na noc grzyby ugotuj, posiekaj. Drożdże utrzyj z cukrem i połową mleka, odstaw do wyrośnięcia. Dodaj do mąki, zagnieć ze śmietaną, resztą mleka, miękkim masłem, żółtkiem i solą. Odstaw na 30 min. Kapustę poszatkuj, zalej małą ilością wody, gotuj ok. 1 godz. Dodaj grzyby i podsmażone cebule, zmiel. Przypraw do smaku. Dodaj jedno jajko i tyle tartej bułki, aby farsz był gęsty, wymieszaj. Ciasto rozwałkuj, wycinaj kółka. Nakładaj farsz i sklejaj brzegi. Posmaruj drugim roztrzepanym jajkiem, posyp kminkiem. Piecz 25 min w temp. 160 stopni C.

Smacznego życzy zdrowe-zycie.vot.pl

 
<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 następna > ostatnia >>

Strona 6 z 7

Panel Logowania



Ankieta

Jakie Produkty Polecacie ze Zdrowe-Życie?
 

Użytkownicy Online

Naszą witrynę przegląda teraz 4 gości 

Kalendarz

trwa inicjalizacja, prosze czekac...dodatki na bloga

Reklama