Wiosenna surówka z młodej kapusty...
Wpisany przez @MaRkO@
środa, 28 kwietnia 2010 14:05
Przygotowanie:
15 min.
Oczekiwanie:
10 min.
Trudność:
bardzo łatwa
Składnik
-
1 główka młodej kapusty
-
1 pęczek natki pietruszki
-
1 pęczek koperku
-
1 pęczek dymki
-
olej z pestek winogron
-
sól, pieprz, cukier
Etapy przygotowania
1.
Z kapusty usunąć głąb i poszatkować ją niezbyt drobno.
2.
Pietruszkę, koperek i dymkę posiekać. Dodać do kapusty.
3.
Wszystko posolić, oprószyć pieprzem, posłodzić do smaku. Lekko przemieszać i odstawić na kilka minut żeby warzywa puściły sok.
4.
Dodać odrobinę oleju (jeżeli ktoś woli może zastąpić go majonezem). Wymieszać. W razie potrzeby jeszcze doprawić. Smacznego.