Wiosenna surówka z młodej kapusty... Drukuj
Wpisany przez @MaRkO@   
środa, 28 kwietnia 2010 14:05

Przygotowanie: 15 min.

Oczekiwanie: 10 min.

Trudność: bardzo łatwa

Image and video hosting by TinyPic

Składnik

- 1 główka młodej kapusty
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 pęczek koperku
- 1 pęczek dymki
- olej z pestek winogron
-

sól, pieprz, cukier

 

Etapy przygotowania



1. Z kapusty usunąć głąb i poszatkować ją niezbyt drobno.
2. Pietruszkę, koperek i dymkę posiekać. Dodać do kapusty.
3. Wszystko posolić, oprószyć pieprzem, posłodzić do smaku. Lekko przemieszać i odstawić na kilka minut żeby warzywa puściły sok.
4. Dodać odrobinę oleju (jeżeli ktoś woli może zastąpić go majonezem). Wymieszać. W razie potrzeby jeszcze doprawić. Smacznego.